Vés al contingut
EXECUTIVE MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION

"Love or hate": què pensem del poder? L'estil de lideratge eficaç no és un model únic, sinó una construcció autèntica i humana

En un escenari empresarial en constant evolució, l'observació dels diferents estils de lideratge reflecteix una transició des de models autoritaris i arcaics cap a enfocaments més democràtics i humanitzats. I ens plantegem ¿Com exercim el poder i com aquest influeix en el lideratge?

En el passat, l'ús del poder es manifestava de manera autocràtica, amb una jerarquia vertical que imposava decisions des de dalt cap avall. Avui, observem un canvi cap a lideratges democràtics, on el poder es distribueix de manera transparent i la participació de l'equip és fomentada.

Un ús del poder antagònic i, entre un extrem i l'altre, conviuen molts estils de lideratge. I aquí rau la qüestió de tot plegat, el lideratge. L'estil de lideratge repercuteix en la motivació dels teus i a la consecució dels objectius marcats.

Quin és l'estil de lideratge que realment funciona?

L'estil de lideratge eficaç no és un model únic, sinó una construcció autèntica i humana. No es tracta de tenir totes les respostes, sinó de tenir coneixements estratègics per guiar i delegar expertesa més tècnica.

"No es tracta de tenir totes les respostes, sinó de tenir coneixements estratègics per guiar i delegar expertesa més tècnica"

Desenvolupar un estil de lideratge autèntic és un repte, especialment per aquells que lideren petits equips o aspiren a més responsabilitats sense referents directes. Aquells que busquen construir equips amb una actitud positiva i veuen el canvi com a una oportunitat són capaços de construir lideratges únics que no només els transforma a ells mateixos sinó que tenen impacte positiu per a totes les persones amb qui treballen.

Perquè no hi ha dubte que un bon líder ha de tenir les eines i el coneixement de l'empresa transversals per poder donar suport en els diferents àmbits més estratègics, però, també ha de saber com potenciar de la millor manera el seu coneixement i el del seu equip.

El repte: trobar el teu propi estil de lideratge

Desenvolupar un estil de lideratge requereix més que seguir una fórmula preestablerta. El coneixement et dóna les eines, estratègies i la visió transversal que t'empodera per aconseguir el canvi cap a un món d'oportunitats. Et força a parar i et presenta una nova visió del món que ens envolta. El secret és que no cal que aprenguis tots aquests coneixements a través d'anys d'experiència, hi ha formació d'alt nivell que t'ajuda a obtenir aquesta transformació en tan sols un any. L'Executive MBA de la UVic està pensat per a les persones que estan preparades per aprofitar el canvi constant. T'equipa amb una visió global de l'empresa i et dóna les eines per desenvolupar el teu propi estil de lideratge per potenciar el talent individual i col·lectiu generant oportunitats d'alta rendibilitat econòmica.

En el panorama actual, la percepció del poder i la pràctica del lideratge evolucionen cap a una direcció més humanitzada i centrada en l'individu. L'Executive MBA et guia cap a la construcció d'un estil autèntic i impactant. Aquest programa no és només una formació, sinó una oportunitat per abordar la transformació personal i professional amb una nova perspectiva sobre el poder i el lideratge.