
Postgrau
en Malaltia Mental i Alteracions de la Conducta en Persones amb Discapacitat Intel·lectual
Suma qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual abordant adequadament el seu diagnòstic.
Keyfacts
Modalitat / Lloc
Inici
Idioma
Edició
Finalització
Crèdits
Horari


Què aprendràs?
A diagnosticar adequadament les malalties mentals en persones amb una discapacitat intel·lectual i conèixer les teràpies, medicaments i tractaments específics que contribueixen directament a la millora de la seva qualitat de vida. El Màster en Malaltia Mental i Alteracions de la Conducta en Persones amb Discapacitat Intel·lectual et capacita per dissenyar i aplicar intervencions biopsicosocials a persones amb discapacitat intel·lectual que presenten trastorns de la conducta i malalties mentals des d'un enfocament integrador.
- Tens les eines per abordar cada cas correctament i millorar la qualitat de vida de les persones amb una discapacitat intel·lectual
- Pots reconèixer els trets que diferencien una discapacitat intel·lectual d'una malaltia mental.
- Aprens de docents experts i de rellevància en cadascuna de les àrees del programa enfocades a intervencions basades en l'Aplicació del Suport Conductual Positiu en àmbits educatius, centres de dia, serveis residencials, Suport Actiu, Planificació Centrada en la Persona.
- Apliques una perspectiva bio.psico.social basada en evidències, orientades a models de planificació de serveis i d'avaluació en l'àmbit de la salut mental i de la discapacitat.
- Coneixes sistemes d'avaluació des de l'àmbit de la clínica, de la salut mental, de la genètica i de l'estudi i identificació de les síndromes i els seus fenotips.
- Fas pràctiques en centres especialitzats, Gal.les , SEMS-DI, Centres Especialitzats en l'abordatge dels Trastorns de la Conducta o Centres d'Educació Especial.
- Tens accés a tallers i xerrades addicionals amb l'objectiu d'aprofundir en temàtiques específiques del programa.
Equip docent
Direcció

Laura Plans
Psiquiatre SESM-DI. Especialitzada en Discapacitat Intel·lectual i Trastorn Mental. Fundació ALTHAIA.

Alba Cortina
Directora del Centre d'Educació Especial Jeroni de Moragas. Fundació Ampans.
Montserrat Álvarez.Llicenciada en Psicologia. Màster en Psicopatologia infantil i juvenil. Actualment, treballa a IGAIN i en el servei de diagnòstic i tractament infantil i juvenil del TEA. Psicòloga en el CDIAP de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, desenvolupant funcions de diagnòstic i tractament en nens i joves.
Judit Fernández.Llicenciada en Medicina i especialitzada en Psiquiatria. Cap clínica del Servei de Psiquiatria Infantil i Juvenil de la Fundació Althaia. Membre de la Unitat funcional de TEA del Bages. Formació especialitzada en diagnòstic de TEA i intervenció en pacients amb dificultats en la comunicació.
Sui Lin Goei.Formada com a Psicòloga infantil. Actualment, és professora d'entorns d'aprenentatge inclusiu de la Universitat de Ciències Aplicades de Windesheim. Líder acadèmica de l'Equip de Necessitats Educatives Especials a l'Acadèmia LEARN de VU Amsterdam. Presidenta de la Red de Apoyo al Comportamiento Positivo en Europa sota la Asociación Americana de Apoyo al Comportamiento Positivo (APBS).
Àurea Autet i Puig.Llicenciada en Medicina i especialitzada en Psiquiatria. Cap de Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia. Professora del màster en Psicologia Infantil i Juvenil de la UAB. Membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil.
Almudena Calero Gil.Assessora tècnica en ASPRODISIS.
Laura Garrido.Llicenciada en Psicologia per la UAM. Màster en Psicologia Clínica. Postgrau en Malaltia Mental i Alteracions de conducta en persones amb Discapacitat Intel·lectual per la UIC. Directora de Centre de Dia i Residència de persones amb discapacitat intel·lectual, amb trastorns de conducta i malaltia mental.
Laura Plans.Llicenciada en Medicina per la UAB y doctoranda por la UB. Especialització en Psiquiatria i sub-especialització en Discapacitat Intel·lectual i Salut Mental. Psiquiatra SESM-DI de la Catalunya Central a la Fundació Althaia.
Alba Cortina i Serra.Llicenciada en Pedagogia, màster en Logopèdia i estimulació precoç i màster en Polítiques públiques i socials. Directora de l'Escola d'Educació Especial Jeroni de Moragas i del CEEPSIR. Membre de la xarxa europea: Apoyo Conductual Positivo. Membre del consell editorial i de redacció d'algunes revistes especialitzades en educació especial. Professora en màsters i postgraus de la Universitat Blanquerna i de la Universidad de Salamanca. Consultora i formadora de Plans de Formació del Professorat.
Mara Dierssen.Doctora en Medicina i Cirurgia per la UC. Dirigeix el laboratori Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i és membre de l'Institut d'Investigacions Hospital del Mar. Forma part del programa de biologia de sistemes a Barcelona.
Ana Carratalà Marco.Llicenciada en Medicina por la UA. Màster en Consultoria i Gestió de processos de desenvolupament organitzatiu i experta en Gestió de processos organitzatius por la UV. Directora del Centro San Rafael de Alicante, de la Fundación San Francisco de Borja para Personas con Discapacidad Intelectual. Membre del Comité Estatal de Ética de Plena Inclusión desde la seva constitució i actualment té el càrrec de presidenta.
Rosa Alvarez.Llicenciada en Psicologia Clínica i té un màster universitari en Discapacitat, Integració i Necessitats Especials. Directora Tècnica de la Federación de Autismo de Andalucía i avaluadora en la Agencia de Calidad Sanitaria de Andalucía.
Gemma Deulofeu.Llicenciada en Psicologia per la UAB. Postgrau en Sexualitat, Teràpia de Parella i Família i postgrau en Sexualitat i Discapacitat intel·lectual. Màster en Psicologia Humanista Integradora i màster en Discapacitat intel·lectual, salut mental i alteracions de conducta. Directora responsable del programa PEAS-DI.
Susanna Esteba-Castillo.Llicenciada en Psicologia per la UAB i especialista en Neuropsicologia. És professora del màster Professional en Neuropsicologia de la UAB. És membre de la Societat Catalana de Neuropsicologia i de la Societat Iberoamericana de Neuropsicologia. Professora en diferents universitats espanyoles per impartir classes sobre els problemes de la conducta i la neuropsicologia. Forma part de SEM-DI, del Parc Hospitalari Martí i Julià i del IAS.
Ignasi Caminals .Llicenciat en Psicologia per la UAB. Màster en Psicopatologia Clínica Infanto-juvenil per la UAB i màster en Psicologia Forense a ISEP. Professor col·laborador en diferents cursos i màsters impartits a la FUB, UB i UIC. Responsable de l’àrea de psicologia infantil del Centre de Psicologia i Salut. Psicòleg al Centre Mèdic ITCO i a UTCCBUAB.
Amaia Hervás.Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat del País Basc. Especialitzada en Psiquiatria de l'Adult a l'Hospital Sant Georges de Londres i en Psiquiatria infantil i juvenil a Maudsley Hospital, Institute of Psychiatry, Londres. Doctorat en Psiquiatria a la UAB. Actualment, és cap de la Unitat de Salut Mental Infantil i Juvenil de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i directora de IGAIN (Instituto Global de Atención Integral al Neurodesarrollo).Formadora i acreditadora clínica i d'investigació internacional dels instruments diagnòstics de trastorns de l'espectre autista ADI-R i ADOS.
Pere Roura Poch.Llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Epidemiologia Clínica i té un màster en Salut Pública. Professor associat d'Epidemiologia UVic-UCC, Facultat de Medicina. Cap de Servei d'Epidemiologia Clínica i Recerca de l'Hospital universitari de Vic.
Tanja Sapok.Presidenta de la EAMHID i cap del Departament de Salud Mental en Discapacidad Intelectual en el Krankenhaus Königin Elisabeth Herzberg, a Berlin. És membra fundadora de la Xarxa Europea en Desenvolupament emocional (Network of Europeans on Emotional Development, NEED) i lidera l'Equip d'Autisme en el KEH Hospital.
Procés d'accés
El procés d’admissió comença amb una primera entrevista on s’avaluarà la teva candidatura. L’objectiu de l’entrevista és el de garantir que la formació és adequada a les teves necessitats i que en puguis treure el màxim rendiment així com també assegurar la qualitat del grup que cursarà el programa.
Un cop finalitzat el procés d’admissió, has d’omplir el formulari de preinscripció i fer el pagament del 10% del preu del programa (mínim 200€).
Aquest import va a compte de la matrícula i et reserva una plaça en el programa. Aquest import no està subjecte a descomptes.
Si has estat admès al programa, podràs escollir formalitzar la matrícula abonant l'import en un únic pagament, o seleccionar un dels pagaments fraccionats i pagar al teu ritme.
Pots consultar quines quotes s’adapten més al teu ritme al simulador que apareix al menú flotant de cada programa. L’import màxim fraccionable amb SeQura són 8.000 €. Aquesta opció només està disponible per a targetes de crèdit associades a entitats bancàries espanyoles.
Bonificacions i ajuts
Empreses i institucions que porten 3 o més treballadors: 10%
UVIC Alumni: 10%
Estudiants UVic: 10%
Consulta les bonificacions que pots obtenir per la teva experiència durant el procés d’admissió.
Aquest programa es pot bonificar a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE). Una entitat que gestiona el crèdit que les empreses destinen a la formació dels seus treballadors.
Per a més informació, posa't en contacte amb nosaltres al telèfon 93 881 55 22 o per correu bonificacio.fundae@uvic.cat