Vés al contingut
PostgrauFisio

Postgrau
en Capacitació del Fisioterapeuta en l'Atenció Primària i Comunitària

Prepara't per contribuir a l'enfortiment de la nostra atenció primària.

Tot sobre el funcionament de l’atenció primària i comunitària
Protocols d’actuació basats en l’evidència
Ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)
Paga la matrícula al teu ritme amb SeQura

Keyfacts


Modalitat / Lloc
Semipresencial
 / 
Manresa
Vic

Inici
20 d'octubre del 2023

Idioma
Català

Edició
1a

Finalització
Juny del 2024

Crèdits
30

Horari
Sessions presencials 1 cap de setmana al mes, divendres de 15.00h a 20.00h, dissabtes de 10.00h a 14.00h i de 15.00h a 20.00h

gdpr*
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce

Què aprendràs?


A comprendre el funcionament de l'atenció primària i comunitària, aplicar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i habilitar els i les fisioterapeutes en la formació, la docència i recerca en aquests àmbits. El Postgrau en Capacitació del fisioterapeuta a l’atenció primària i comunitària et capacita per incrementar la capacitat resolutiva com a  fisioterapeuta, assumint patologies agudes de baixa complexitat i cròniques estables, mitjançant circuits i protocols d'actuació basats en l'evidència, podràs avaluar la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació o risc de fragilitat, obtenir les eines necessàries per analitzar l'orientació comunitària, la promoció de la salut i la prevenció en aquests àmbits.

 • Comprendre el funcionament de l’atenció primària i comunitària.
 • Analitzar l’orientació comunitària, la promoció de la salut i prevenció en atenció primària de salut.
 • Aplicar l’ús de les tecnologies de  la informació i la comunicació (TIC).
 • Avaluar la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació de prefragilitat o risc de fragilitat.  
 • Habilitar en formació, docència i recerca en aquest àmbit.
 • Incrementar la capacitat resolutiva del fisioterapeuta, assumint patologia aguda de baixa complexitat i crònica estable, mitjançant circuits i protocols d’actuació basats en l’evidència. 

Equip docent


Direcció

Montserrat Ingles

Montserrat Inglés

Diplomada a Fisioteràpia (UAB), 1992. Màster en Direcció, lideratge i valors al Centre de Desenvolupament Directiu (ESADE). Màster en Gestió Clínica i Assistencial a Atenció Primària (UB). Fisioterapeuta d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut.

Fisio - Marc Terrades

Marc Terrades

Fisioterapeuta a la Unitat del Dolor de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor doctor de la UVic-UCC. Cap del departament de Ciències de la Salut Bàsiques de la UVic-UCC i i doctor en Medicina i Recerca Translacional per la UB.


 • Jordi Alcaide Altet.

  Fisioterapeuta a l’Atenció Primària al Servei de Rehabilitació del SAP Barcelonès Nord i Maresme des del 2017. Professor associat del grau en Fisioteràpia de la UVic-UCC. Màster en Investigació Translacional per la Universitat de Gimbernat, màster en Investigació en Atenció Primària per la Universitat Miguel Hernández. Formació en Teràpia Manual per la IMTA i en maneig del dolor crònic. Doctor en el Programa en Cures Integrals i Serveis de Salut de la UVic-UCC. Membre del Grup de Recerca en Metodologia, Mètodes, Models i Resultats de les Ciències Socials i de la Salut (M3O) de la UVic-UCC.


 • Anna Escribà Salvans.

  Fisioterapeuta, professora doctor i coordinadora de pràctiques del grau en Fisioteràpia de la UVic-UCC. Doctora en el Programa de Doctorat de l'UVIC-UCC en Cures Integrals i Serveis de Salut. Màster en Neurorrehabilitació per la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Salut Laboral. Membre del Grup de Recerca en Metodologia, Mètodes, Models i Resultats de les Ciències Socials i de la Salut (M3O) de la UVic-UCC. Ha participat en dos projecte de recerca. En l'àrea clínica, dedicada des de fa 15 anys a la salut laboral i a l’economia de la salut en l’entorn sanitari.


 • Javier Jerez Roig.

  Fisioterapeuta i professor titular (programa Serra Hunter) de la UVic-UCC. Cap del Grup de Recerca Metodologia, Mètodes, Models i Resultats de la Salut i les Ciències Socials (M3O). Va ser delegat de Recerca de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar i actualment és el cap de l’Àrea de recerca en Cures de l'Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC). És assessor de Recerca del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. També, és professor visitant a la Lithuanian Sports University i Universitat Federal de Rio Grande do Norte (Brasil), i col·labora amb el Centre de Recerca en Salut (ReaCH) a la Glasgow Caledonian University. Doctor i màster en Salut Pública per la Universitat Federal de Rio Grande do Norte (Brasil). Va treballar com a fisioterapeuta en el sistema sanitari públic i privat durant un període de 12 anys. Té l'acreditació de professor titular per l'ANECA i un sexenni per l'AQU de Catalunya.  Ha participat en 26 projectes de recerca i té 72 articles publicats.


 • Eduard Minobes Molina.

  Fisioterapeuta i professor doctor de la UVic-UCC. Vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC. Coordinador a Catalunya del projecte Vivir Mejor en Casa de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología. Va ser cap del departament de Ciències de la Salut Bàsiques de la UVic-UCC. Màster en Envelliment i Salut i doctor en Biomedicina per la Universitat Rovira i Virgili. Està acreditat per ANECA com a profesor contratado doctor. Membre del Grup de Recerca en Metodologia, Mètodes, Models i Resultats de les Ciències Socials i de la Salut (M3O) de la UVic-UCC. Ha participat en 11 projectes de recerca i té publicats 16 articles científics. Té experiència com a fisioterapeuta a l'àmbit públic i privat.


Procés d'accés


El procés d’admissió comença amb una primera entrevista on s’avaluarà la teva candidatura. L’objectiu de l’entrevista és el de garantir que la formació és adequada a les teves necessitats i que en puguis treure el màxim rendiment així com també assegurar la qualitat del grup que cursarà el programa.


Un cop finalitzat el procés d’admissió, has d’omplir el formulari de preinscripció i fer el pagament del 10% del preu del programa (mínim 200€).  

Aquest import va a compte de la matrícula i et reserva una plaça en el programa. Aquest import no està subjecte a descomptes. 


Si has estat admès al programa, podràs escollir formalitzar la matrícula abonant l'import en un únic pagament, o seleccionar un dels pagaments fraccionats i pagar al teu ritme. 
Pots consultar quines quotes s’adapten més al teu ritme al simulador que apareix al menú flotant de cada programa. L’import màxim fraccionable amb SeQura són 8.000 €. Aquesta opció només està disponible per a targetes de crèdit associades a entitats bancàries espanyoles. 


Bonificacions i ajuts


Empreses i institucions que porten 3 o més treballadors: 10%
UVIC Alumni: 10%
Estudiants UVic: 10%

Consulta les bonificacions que pots obtenir per la teva experiència durant el procés d’admissió.


Aquest programa es pot bonificar a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE). Una entitat que gestiona el crèdit que les empreses destinen a la formació dels seus treballadors.

Per a més informació, posa't en contacte amb nosaltres al telèfon 93 881 55 22 o per correu bonificacio.fundae@uvic.cat