Vés al contingut
malalties

Jornada d'Actualització sobre Malalties Infeccioses

Actualitza't en els últims avenços en malalties infeccioses que segueixen essent un repte: VIH, ITS, esquistosomiasi i COVID persistent

Millora l'atenció dels pacients implementant una atenció compartida de les malalties infeccioses entre l'Atenció Primària i l'Hospital
Jornada presencial a Vic
Adreçat a professionals de l'àmbit de la salut, estudiants de medicina, infermeria i biociències
Professors i investigadors experts amb llarga experiència en el camp de les Malalties Infeccioses

Keyfacts


Modalitat / Lloc
Presencial
 / 
Vic

Inici
9 de maig de 2024

Preu
Gratuït

Idioma
Català

Edició
11a

Finalització
9 de maig de 2024

Horari
De 15:30 a 19 h. A partir de les 14:30 h acreditacions i aperitiu de benvinguda

gdpr*
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce

Què aprendràs?


Aquesta jornada d'actualització pretén oferir una visió àmplia i integradora mitjançant la generació de debat entre tots els agents implicats en la gestió de les malalties infeccioses i en la cura de les persones que les pateixen. En la jornada es presentaran quatre blocs de revisió i debat, un per a cada una de les temàtiques que es tractaran: VIH, ITS, esquistosomiasi i COVID persistent. Les revisions aniran a càrrec d'experts en cada una de les infeccions, mentre que les discussions es desenvoluparan en format de taula rodona, amb la participació de personal sanitari de l'atenció primària, altres agents de salut i, en determinats casos, comptant també amb l'opinió de persones afectades.

  • A revisar els principals reptes actuals que els professionals de la salut es troben en el maneig dels pacients infectats per VIH i proposar circuits per millorar el diagnòstic precoç.
  • A analitzar l’estat actual de les Infeccions per Transmissió Sexual a Catalunya i conèixer alguns dels recursos desenvolupats per l’ICS per treballar la prevenció d’aquest tipus d’infeccions.
  • A conèixer l’epidemiologia i els principals símptomes i eines de diagnòstic de l’esquistosomiasi.
  • A conèixer i identificar els problemes clínics dels pacients amb COVID persistent i revisar els recursos disponibles per a la gestió d’aquests pacients a través de l’atenció primària.
  • A revisar les diferents estratègies de tractament disponibles i en vies de desenvolupament per al VIH, l’esquistosomiasi, les diferents ITS i la COVID persistent.
  • A identificar els protocols i circuits establerts en el sistema sanitari català per a la prevenció, control i tractament del VIH, l’esquistosomiasi i les ITS. 

COM ARRIBAR:

Equip docent



  • Eugènia Negredo (Organitzadora).

    Metgessa internista i investigadora. Doctora en Medicina. Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, UVIC-UCC. Cap de secció de VIH, Fundació Lluita contra les Infeccions - Unitat Malalties Infeccioses, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. 


  • Bonaventura Clotet (Organitzador).

    Catedràtic de Malalties Infeccioses i Immunitat, UVIC-UCC. Director territorial sobre Malalties Infeccioses, Gerència de l’Àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut. Director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra les Infeccions.


  • Núria Prat (Organitzadora).

    Metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Diplomada en Salut Pública i Màster en direcció d’institucions sanitàries. Gerent a la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut.


  • Beatriz Mothe.

    Metgessa internista i investigadora. Doctora en Medicina. Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, UVIC-UCC. Grup d’Immunitat Cel·lular i Genètica de l’Hoste, Fundació IrsiCaixa. Grup Vacunes, immunoteràpia i farmacologia, Fundació Lluita contra les Infeccions - Unitat Malalties Infeccioses, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.


  • Oriol Mitjà.

    Metge internista i investigador. Doctor en Medicina. Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, UVIC-UCC. Cap de secció d'estratègies de control comunitari d'infeccions, Fundació Lluita contra les Infeccions - Unitat Malalties Infeccioses, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.


  • Sílvia Roure.

    Metgessa especialista en Medicina Interna i Salut Internacional. Unitat de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut a la Metropolitana Nord i Unitat de Malalties Infeccioses, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Profesora associada clínica de la UAB.


  • Lourdes Mateu.

    Metgessa internista i investigadora. Doctora en Medicina. Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, UVIC-UCC. Responsable de la Unitat funcional de Covid-19 persistent, Fundació Lluita contra les Infeccions - Unitat Malalties Infeccioses, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.


  • Dr. Roger Codinachs.

    Metge de família i coordinador docent i referent de docència de l'EAP de Vic sud. Màster en atenció i cures pal·liatives i investigador del grup de recerca en cronicitat de la Catalunya Central (C3RG). Professor associat, Facultat de Medicina, UVic-UCC.


  • Adriana Silva.

    Metgessa de familia, EAP Manlleu, Institut Català de la Salut. Tutora docent MIR, màster en infeccioses.


  • Carmina R. Fumaz.

    Psicòloga clínica. Doctora en Medicina. Màster en Teràpia Familiar Sistèmica. Clínica i recerca a Fundació Lluita contra les Infeccions – Servei de Malalties Infeccioses, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.


  • Encarna Sánchez.

    Metgessa de família. Responsable de l’àrea de qualitat de la Gerència Territorial Catalunya Central. Institut Català de la Salut.


  • Anna Escalé.

    Metgessa de familia, EAP Navàs. Referent de la Unitat Docent-UVIC-UCC, Atenció Primària Institut Català de la Salut.


  • Nàyade Crespo.

    Llevadora. Coordinadora territorial gerencial ASSIR Catalunya Central, Institut Català de la Salut.


  • Víctor Guadalupe.

    Infermer de l’Agència de Salut Pública- Catalunya Central. Doctor en Salut Pública, Higiene i Sanitat Ambiental.


  • Manuel Crespo.

    Metge internista. Doctor en Medicina. Cap de Servei de Medicina Interna d’Althaia.


  • Maite Riera.

    Pediatra, EAP Vic Nord. Doctora en Medicina. Referent docent i referent territorial de pediatria, Institut Català de la Salut.


  • Domingo Ruiz Hidalgo.

    Professor agregat de Medicina, Facultat de Medicina, UVIC-UCC. Doctor en Medicina.


  • Anna Ruiz.

    Metgessa de família, EAP Sant Joan Vilatorrada. Investigadora, Unitat de Suport a la Recerca de la Gerència Territorial Catalunya Central, Institut Català de la Salut.


  • Josep Vidal Alaball.

    Metge de família i coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca de la Gerència Territorial Catalunya Central, Institut Català de la Salut . Doctor en Medicina. Professor titular, Facultat de Medicina, UVic-UCC.


Procés d'accés


1- Accedeix al formulari de matrícula online de la pàgina de la formació a la que et vols matricular.
 

- Has d'utilitzar el teu usuari i contrasenya d'entrada al campus virtual de la UVic-UCC.

- Si és la primera vegada que et matricules a la Universitat, caldrà que et registris prèviament (hauràs d'utilitzar l'opció "No tinc usuari")

- Si ja has estat alumne de la Universitat i no recordes el teu nom d'usuari i contrasenya, per recuperar-la pots utilitzar l'opció "Has oblidat la teva Contrasenya?". Si no recordes quin és el correu personal que vas facilitar quan et vas registrar per primera vegada, posa't en contacte amb nosaltres al 938 815 513 de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 h i de 16.00 a 18.00 h.
 

2- Omple les dades del formulari de matrícula. 

Tens el perfil per entrar al nostre programa?

Cursos relacionats