Vés al contingut
Ensenyament de Català per a Persones Adultes

Postgrau
en Ensenyament de Català per a Persones Adultes

Escull el teu futur, pel futur de la llengua catalana. Converteix-te en docent de català per persones adultes. 

46 Titulats
Formació en línia
inclou un període de pràctiques, que es poden realitzar a territoris de llengua catalana
Paga la matrícula al teu ritme amb SeQura

Keyfacts


Modalitat
Online

Inici
3 Octubre 2024

Idioma
Català

Edició
4a

Finalització
20 Abril 2025

Crèdits
35

Horari
Sessions virtuals. 4 sessions online sincròniques al llarg del curs

Coorganitza
Image
UB
Image
UAB
Image
Logos ECat
Image
Logo ensenyament català
Image
ensenyament de catala
gdpr*
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce

Què aprendràs?


A ensenyar llengua catalana a persones adultes, tant a nivells inicials com en nivells avançats (llengua primera, segona i addicional). El Postgrau en Ensenyament de Català per a Persones Adultes et dona els coneixements, capacitats i actituds necessàries per convertir-te en un docent flexible, capaç de transmetre una llengua i una cultura vives, creatives i útils en totes les situacions de la vida.

  • Coneix les estratègies necessàries per seleccionar, organitzar i aplicar els coneixements de llengua, literatura i cultura catalanes en el moment de facilitar l'aprenentatge de l'alumnat.
  • Aprofundeix en l'ensenyament-aprenentatge de la llengua des de la lingüística del text, l'anàlisi del discurs i l’adquisició de segones llengües
  • Coneix els marcs teòrics que donen compte de la formació de persones adultes, així com identificar i valorar les condicions i les possibilitats d'aprenentatge per part de persones adultes.
  • Utilitza criteris metodològics basats en un enfocament de l'ensenyament de la llengua que posi més èmfasi en l'ús i en el desenvolupament de les habilitats lingüístiques que en la descripció del sistema lingüístic.
  • Aprèn dels recursos i materials didàctics existents en el mercat o dissenyar-ne de nous.
  • Apliquem una metodologia d’aprenentatge reflexiu i col·laboratiu que et permet aprendre els coneixements combinant els aspectes de teoria (vídeos, discussió de lectures) amb la pràctica (anàlisi de sessions d’aula, disseny de materials, etc.)
  • Entén com relacionar el marc cultural i literari amb l'aprenentatge de la llengua.
  • Posa en pràctica eines que facilitin la reflexió sobre la pràctica i la teoria.
     

Equip docent


Direcció

Llorenç Comajoan

Llorenç Comajoan

Coordinador del Postgrau per part de la UVic-UCC.


  • Joana Álvarez.

    És llicenciada en Filologia Catalana i Portuguesa i té el màster de Formació de Professorat de Català per a Persones Adultes per la UB i la UVic-UCC. Actualment, és professora de català i directora de l'Escola Oficial d'Idiomes Barcelona-Drassanes. Forma part de l'equip de redactors de les proves oficials de Certificat i és autora de materials per a l'aprenentatge del català. 


  • Marilisa Birello.

    Doctora en Ciències de l’Educació per la UB i professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UAB. És autora d’articles sobre la didàctica de les llengües i de materials per a l'aprenentatge de l’italià i del català. Els seus interessos de recerca giren al voltant de l’ensenyament de la llengua escrita, la llengua oral i la formació dels professors.


  • Glòria Bordons.

    Catedràtica emèrita de la Facultat d'Educació de la UB (Departament d'Educació Lingüística, Científica i Matemàtica). La seva tasca docent i d’investigació s'ha centrat en l'ensenyament de la llengua i la literatura catalana. Ha publicat material didàctic innovador aplicat en la lingüística textual a la didàctica del text escrit i en l'ensenyament de la literatura en general i la comparada.


  • Llorenç Comajoan.

    Doctor en Lingüística per Indiana University (Estats Units) i Màster en Ensenyament de l’Anglès com a Segona Llengua. És llicenciat en Filologia Catalana a la UB i professor al Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UVic-UCC. Les seves àrees de recerca són la didàctica de la llengua, l’adquisició de llengües i la sociolingüística. És vicepresident de la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERCLE).


  • Laura Estors.

    Doctora en Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalana per la UAB i professora del Departament d’Educació Lingüística i Literària de la Facultat d’Educació de la UB. És tècnica al Centre d'Acolliment Lingüístic de Barcelona. És autora d'articles de psicologia social de la llengua i materials d'aprenentatge del català com a L2


  • Dolors Font.

    Doctora i professora del Departament d’Educació Lingüística, Científica i Matemàtica de la Facultat d’Educació de la UB. És llicenciada en Filologia Catalana per la UB. Imparteix docència en els títols de grau de Mestre d’Educació Infantil i Primària i al Màster de recerca en Didàctica de la Llengua i la literatura, del qual és la coordinadora. Desenvolupa recerca en la descripció i adquisició d'aspectes de la pronúncia i prosòdia en L1 i L2, i la seva aplicació didàctica en l’aprenentatge de llengües.


  • Mia Güell.

    Doctora en Traducció, Llengües i Literatures per la UVic-UCC, llicenciada en Filologia Catalana per la UB i professora del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UVic-UCC. Imparteix docència en els títols de grau en Mestre en Educació Infantil i Primària i en màsters oficials. Les seves línies d’investigació són el patrimoni literari i la didàctica de la Literatura.


  • Dolors Masats.

    Doctora en Ciències de l’Educació per la UAB i llicenciada en Filologia Anglesa. Té un postgrau en l’Ensenyament de l’Espanyol com a Llengua estrangera i un màster en Didàctica de la Llengua. Les seves àrees d’expertesa són la sociolingüística, el multilingüisme i la didàctica de la llengua.


  • Enric Prats.

    Doctor en Pedagogia per la UB i professor de Pedagogia Internacional de la Facultat d’Educació de la mateixa universitat. És el responsable d’edició de la revista Temps d’educació i ha estat secretari del programa de millora i innovació en la formació de mestres del Consell Interuniversitari de Catalunya. 


  • Rosa Sayós.

    Professora titular jubilada del Departament d’Educació Lingüística i Literària de la Facultat d’Educació de la UB i professora adscrita de la Secció d’Universitat de l’Institut de Ciències de l’Educació. Llicenciada en Filologia Catalana per la UB. Els seus interessos de recerca se centren en la lingüística del text, l’estudi de la llengua de la publicitat i la formació en competències docents del professorat universitari.


  • Francina Torras Compte.

    Professora titular del Departament d'Educació Lingüística, Científica i Matemàtica de la Facultat d’Educació de la UB. Llicenciada en Filologia Catalana per la UB. Imparteix docència en els títols de grau de Mestre d’Educació Infantil i Primària. Desenvolupa recerca en aspectes de pronúncia i la seva aplicació didàctica en l’aprenentatge de llengües.


Procés d'accés


L'admissió serveix per comprovar que compleixes els requisits necessaris per accedir al programa formatiu.

Cal estar en possessió d'una titulació en Educació Social, Magisteri, Filologia Catalana, Humanitats, Traducció i Interpretació, Mestre en Educació Primària i Infantil, Pedagogia, Lingüística, Comunicació audiovisual o d’altres titulacions, sempre que la persona interessada disposi del nivell requerit de català (nivell superior C2 dels certificats de la Secretaria de Política Lingüística o equivalents). En cas de no tenir el nivell superior de català C2 o equivalent, poseu-vos en contacte amb el coordinador del postgrau.

 

Un cop formalitzada la preinscripció, la coordinació del programa valorarà la teva sol·licitud d'acord amb el currículum, carta de motivació i titulació d'accés, acreditació del nivell superior de llengua catalana (C2) i expedient acadèmic​, si la valoració és positiva, rebràs la resolució d'admissió i les instruccions per procedir a la matrícula.

Encara tens dubtes? T'acompanyem?

Bonificacions i ajuts


Aquest postgrau interuniversitari no està subjecte a descomptes.

Activitats


Eines i criteris per a l’elaboració d’una seqüència didàctica d’ensenyament de català per a persones adultes
Modalitat: 
Online
  |  
Idioma: 
Català
  |  
Data: 
18.04.24 a les 18:00h
  |  
Preu: 
Inscripció gratuïta
Vine al Virtual Open Day (VOD) del 13 al 15 de maig i resol tots el teus dubtes amb la coordinació del programa
Modalitat: 
Online
  |  
Idioma: 
Català
Espanyol
  |  
Preu: 
Inscripció gratuïta