Vés al contingut
canvi_climàtic

Simulació Universitària de l'emergència climàtica a la mediterrània

T'agrada el debat i l'intercanvi d'idees? Et preocupa el canvi climàtic?

La Universitat de Barcelona convida als estudiants de grau, màster i doctorat de les Universitats de la Xarxa Vives a participar en una conferència sobre Canvi Climàtic, on podràn aportar solucions sobre adaptació, mitigació i decisions econòmiques que afectin a la seva regió.

Per primera vegada a la història, la pròxima Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, la COP27, que es presenciarà a Sharm el Sheikh (Egipte) entre el 6 i el 18 de novembre de 2022, inclourà un pavelló dedicat a la Mediterrània. L'objectiu d'aquesta conferència és posar en relleu els reptes urgents a què s'enfronta aquesta regió i les solucions innovadores i necessàries que s'hi estan desenvolupant al mateix temps. El pavelló mediterrani és una coalició de socis amb propòsits comuns: la Unió per la Mediterrània, el Partenariat per la Recerca i la Innovació de l'Àrea Mediterrània (PRIMA) i UNEP-MAP, juntament amb altres organitzacions destacades i un comitè científic coordinat per la xarxa de persones expertes en canvi climàtic i mediambiental a la Mediterrània (MedECC), que aplega 600 científics i científiques i que ha elaborat la primera avaluació sobre els riscos del canvi climàtic a la regió mediterrània. Els dies previs a aquest esdeveniment únic, PRIMA i la Xarxa Vives d'Universitats impulsen de manera pionera la primera SIMULACIÓ DE PAVELLÓ MEDITERRANI adreçada a estudiants universitaris.

La finalitat d'aquesta conferència i l'objectiu que es vol aconseguir convidant als estudiants és facilitar la presa de consciència de l'alumnat sobre les necessitats urgents d'adaptar-se i mitigar el canvi climàtic, tenint en compte que afecta per igual els països del nord i del sud de la Mediterrània. S'hi pararà especial atenció a la seguretat alimentària i agroalimentació a la Mediterrània, per reflexionar sobre el conjunt de la cadena de valor agroalimentària, des de l'abastiment d'aigua i fertilitzants fins al transport i la distribució. A partir d'una dinàmica de grups en què es dividiran els estudiants, participaran en delegats del nord i delegats del sud, la idea és que puguin debatre en primera persona i aportar solucions sobre adaptació, mitigació i decisions econòmiques que afecten la regió en què viuen. Perquè la veu dels i les joves és necessària en el debat sobre acció climàtica internacional.

La jornada «Emergència climàtica a la Mediterrània» tindrà lloc el dijous 3 de novembre de 2022 a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona. L’alumnat de grau, màster i doctorat de les universitats de la Xarxa Vives interessat a participar-hi, ha de formalitzar la inscripció mitjançant aquest formulari, abans de l’1 de novembre de 2022.