Vés al contingut
FOTO NOTÍCIA 3

La necessitat de la formació contínua en un món laboral en evolució

Invertir en formació té beneficis clars per als treballadors, ja que contribueix amb un 46% dels ingressos d'una persona al llarg de la seva vida. Segons un informe de l'Organització Internacional del Treball (OIT), la taxa d’empleabilitat dels treballadors augmenta notablement amb la formació contínua, especialment en habilitats toves. Aquesta taxa es refereix a la capacitat d'una persona per trobar i mantenir feina en un mercat laboral canviant. L'informe destaca que els treballadors amb formació en habilitats toves tenen un 30% més de probabilitats de mantenir-se ocupats en períodes d'incertesa econòmica.

L'escassetat de talent global pot causar una pèrdua anual global de fins a 8,5 bilions de dòlars l'any 2030. Aquesta manca de talent, que es preveu que arribi a superar els 85 milions de persones, és un repte crític per a les empreses i economies. La transformació tecnològica, incloent-hi la intel·ligència artificial, ha posat en relleu la necessitat imperiosa de desenvolupar no només habilitats tècniques, sinó també habilitats socials, emocionals i tecnològiques dels equips humans.

Ens trobem en una època de canvi profund en les modalitats de treball i en la seva organització, fet que incrementa la necessitat de formació contínua. Segons el Fòrum Econòmic Mundial, les habilitats toves (soft skills) esdevenen un factor diferenciador i una avantatge competitiva essencial per a les organitzacions. No es tracta només de millorar la productivitat, sinó també de fomentar un entorn laboral saludable i sostenible. Les organitzacions que se centren tant en el rendiment com en les persones aconsegueixen guanys significatius, amb més de mil milions de dòlars en beneficis econòmics, segons el McKinsey Global Institute.

El futur del treball no es definirà exclusivament per les habilitats digitals i tecnològiques. Habilitats toves com el pensament crític, la resolució de problemes, la creativitat i el lideratge continuaran sent fonamentals per a l'èxit professional. A més, la salut mental dels treballadors és una prioritat creixent: el 77% dels líders de Recursos Humans, segons Gartner, indiquen que els seus empleats pateixen fatiga. Això fa que la resiliència, l'adaptabilitat al treball híbrid o remot i el reforç de les relacions interpersonals siguin cada cop més importants.

En aquest context, la formació contínua no només és una necessitat, sinó una estratègia clau per a l'èxit organitzacional. El canvi cap a un model basat en competències ja està en marxa en moltes organitzacions. Aquestes empreses, que prenen decisions basades en les capacitats dels seus col·laboradors, són més propenses a innovar, anticipar canvis i oferir una experiència laboral més positiva. A més, tenen un 98% més de probabilitats de retenir els empleats d'alt rendiment. treball.

En aquest context, les universitats com la nostra, tenim un paper fonamental a jugar. Hem d'evolucionar per acompanyar als professionals, no només per als estudiants de graus universitaris, sinó també per als professionals en actiu que necessiten actualitzar les seves habilitats. Això inclou la creació de programes flexibles de requalificació i capacitació contínua que combinin tant habilitats tècniques com toves. A més, les universitats poden establir col·laboracions amb empreses per assegurar que els seus programes educatius s'ajustin a les necessitats reals del mercat laboral. Això es el que estem fent des de l’Escola de Postgrau de la Uvic, on també estem dissenyant i duent a terme programes a mida per les empreses que tenen necessitats de transformar i millorar el seu model de negoci.

És evident que la formació al llarg de la vida és imprescindible per fer front als reptes presents i futurs del mercat laboral. Les organitzacions han de reconèixer la importància de formar els seus equips de manera contínua per mantenir-se competitives i assegurar el seu èxit a llarg termini. A més, la millora de la taxa d’empleabilitat dels treballadors és fonamental per a la sostenibilitat econòmica i el benestar social en un món laboral en constant evolució.

 

Eduard Prats, coordinador de polítiques corporatives de la UVic-UCC i Director de l'Escola de Postgrau UVic