Vés al contingut
foto notícia 2

"El millor moment per invertir en tu va ser ahir. L'altre millor moment és avui"


En l'entorn laboral actual, la formació contínua ha deixat de ser una opció per convertir-se en una necessitat imperativa per a qualsevol professional que desitgi mantenir-se rellevant en el seu camp. Aquesta necessitat respon a un món que evoluciona ràpidament, on els canvis tecnològics i les noves demandes del mercat exigeixen un aprenentatge constant.

 

“la formació contínua ha deixat de ser una opció per convertir-se en una necessitat imperativa per a qualsevol professional que desitgi mantenir-se rellevant en el seu camp”


Per aquest motiu, professionals i empreses han de treballar conjuntament per promoure una cultura d'aprenentatge que permeti anticipar-se als canvis, adaptar-se amb eficàcia i mantenir-se al capdavant de les seves respectives indústries. No es tracta només d'una estratègia de supervivència, sinó d'una via per al progrés i l'excel·lència. Aquesta col·laboració entre empleats i empreses és clau per a l'èxit en qualsevol sector.

Adoptar una actitud proactiva envers l'aprenentatge ofereix als professionals la capacitat d'anticipar-se als canvis del mercat, d'adaptar-se a noves tecnologies i de respondre amb eficàcia als nous reptes empresarials. Així, un currículum que reflecteixi un compromís amb l'aprenentatge constant destaca significativament en qualsevol procés de selecció, ja que les empreses valoren especialment els candidats que demostren una predisposició a actualitzar-se i evolucionar amb les necessitats de l'empresa.

Aquest compromís és especialment rellevant en sectors en ràpida transformació com el tecnològic, la salut i les finances, entre d'altres. Les empreses necessiten professionals que no només tinguin coneixements actuals, sinó que estiguin disposats a aprendre constantment. A més, la formació contínua és una eina poderosa per retenir talent dins de les organitzacions. Els empleats que veuen oportunitats de desenvolupament professional són més propensos a romandre en l'empresa, contribuint a un entorn laboral més estable i productiu.

“Les empreses necessiten professionals que no només tinguin coneixements actuals, sinó que estiguin disposats a aprendre constantment”

També és important aprofitar les bonificacions disponibles per a la formació, que sovint es perden per manca d'ús. Les empreses que inverteixen en la formació dels seus empleats no només milloren les seves competències, sinó que també enforteixen la seva competitivitat i sostenibilitat a llarg termini.

En resum, la formació contínua és una inversió imprescindible per a qualsevol professional i empresa que desitgi mantenir-se competitiva en un entorn en constant evolució. Aquest compromís amb l'aprenentatge augmenta la taxa d'ocupabilitat dels individus i contribueix al creixement i sostenibilitat de les empreses. Per tant, és moment d'adoptar aquesta filosofia i garantir un futur professional més segur i prometedor.

Com va dir Benjamin Franklin: "Una inversió en coneixement sempre paga el millor interès".

 

Eduard Prats, coordinador de polítiques corporatives de la UVic-UCC i Director de l'Escola de Postgrau UVic