Vés al contingut
fundae foto

Coneix les condicions per bonificar la formació dels teus treballadors per FUNDAE

La formació bonificada pels treballadors és, sens dubte, un element clau per augmentar la productivitat i competitivitat de qualsevol empresa i al mateix temps, contribueix notablement a la motivació dels treballadors i en la millora de les seves competències professionals. Malgrat això, l’any passat, només un 20% de les empreses estatals van aprofitar el seu crèdit per fer aquest tipus de formació als seus treballadors i per primera vegada, més de 5 milions de persones ocupades van fer formació bonificada a través de la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació (FUNDAE).


Totes les empreses disposen d'un crèdit anual per fer accions formatives pels seus treballadors. L’import que poden bonificar varia segons el nombre de treballadors i els ingressos de l’any anterior en concepte de quota de formació professional.  Després, les empreses recuperen la inversió en forma de bonificacions en la liquidació i pagament de la Seguretat Social.  

Les condicions que s’han de complir per poder-se acollir a la formació bonificada és que la persona interessada estigui assalariada en l’empresa i que cotitzi al Règim General de la Seguretat Social, s’exclouen els treballadors autònoms i els funcionaris de l’administració pública. També, que l’empresa estigui al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social, que disposi de suficient crèdit per poder-se bonificar la formació dels seus treballadors i que aboni la factura de la formació sense que suposi cap cost pel treballador.

L’entitat encarregada d’impulsar i coordinar la formació bonificada és La Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació (FUNDAE), una institució sense ànim de lucre vinculada amb el Ministeri de Treball i Seguretat Social i amb el suport tècnic del Servei Públic Estat de Treball (SEPE), que a través de fons públics facilita a les empreses l’accés a la formació contínua.  


<< Des de la UVIC-UCC et gestionem els tràmits per obtenir la bonificació de FUNDAE dels nostres programes >>

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic–UCC) ofereix formacions bonificables per els nostres programes oficials i  propis i, a més, com a entitat organitzadora de la FUNDAE pot gestionar la bonificació programada per a empreses. Per sol·licitar informació sobre formació bonificada i la seva gestió només cal adreçar-se al correu electrònic bonificacio.fundae@uvic.cat indicant les dades de contacte i la formació que es vol bonificar.